Bosna i Hercegovina     | 06.09.2018. 14:29 |

U maju ove godine smanjena prodaja GRAS-ovih kupona za 10.846

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo primili su k znanju informaciju o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS, a pored ostalog u informaciji je konstatirano da je smanjena prodaja GRAS-ovih kupona u maju ove godine za 10.846, a što iznosi 607.396 KM.

Do pada prodaje je došlo nakon što je Vlada KS van snage stavila Uredbu o načinu ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na poslu i sa posla uposlenika u javnim institucijama, fondovima i javnim preduzećima čiji je osnivač i suosnivač Kanton Sarajevo.

Rečeno je i to da GRAS nema dovoljan broj minibusa za čitavu saobraćajnu mrežu na području KS, a v.d. direktor GRAS-a Avdo Vatrić je kazao da je raspisan tender za njihovu nabavku.

Zastupnici su ukazali na niz problema u GRAS-u a koji u ovom izvještaju nisu istaknuti, posebno nedostatak minibusa, rekonstrukciju tramvajskih pruga i stajališta,  „iskakanje“ tramvaja sa šina...

Premijer KS Adem Zolj je kazao da je u izvještajima GRAS-a uvijek očekivao nekih pomaka, ali je sve to malo, kao i da je smanjenje gubitka za samo 20 miliona KM, malo.

Vlada Kantona Sarajevo je uradila Studiju o GRAS-u kako bi riješila probleme preduzeća, te predlaže aktivnosti, ali je problem, po njegovom mišljenju, u nadležnostima, kao i to da treba razdvojiti linije i mrežu saobraćaja.

Poručio je da GRAS treba da se bavi svojim osnovnim djelatnostima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata priznanja Kantona Sarajevo

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta