Bosna i Hercegovina     | 06.09.2018. 15:36 |

GIK Goražde: Pravo glasa na Općim izborima ima oko 21.000 birača

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 6. septembra (FENA) - U Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) Goražde intenzivirane su aktivnosti na pripremi i provedbi Općih izbora, potvrdio je Feni Džemail Popović, predsjednik GIK-a Goražde.

- Uz neophodne edukacije, određena su 34 biračka mjesta od kojih 32 rednovna, jedno za glasanje u odsutvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima a radit će i jedan mobilni tim. Imenovani su i birački odbori čija edukacija počinje 19 septembra. Pravo glasa na području Grada Goražda imat će oko 21.000 birača koji će za Skupštinu BPK Goražde birati između 355 kandidata iz 17 političkih partija - podsjetio je Popović.

 S obzirom na to da sutra zvanično počinje predizborna kampanja iz Gradske izborne komisije Goražde pozvali su političke subjekte na provedbu fer i korektne kampanje uz poštivanje izbornih pravila.

U općini Foča u Federaciji BiH takođe su u toku pripreme za održavanje Općih izbora.

- U ovoj općini glasat će se na tri redovna i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu, a radit će i jedan mobilni tim. Donijeta su i riješenja o imenovanju biračkih odbora. Pravo glasa u ovom dijelu BPK Goražde ima 1596 birača - kazala je Feni Amela Kunovac, predsjednica Općinske izborne komisije Foča u FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu