Sport     | 06.09.2018. 16:20 |

OK Goražde u nedjelju domaćin 5. međunarodnog odbojkaškog turnira

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 6. septembra (FENA) - U Odbojkaškom klubu Goražde pripremaju se za održavanje 5. Međunarodnog turnira ali i za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Kako je Feni kazao predsjednik kluba Nermin Obuća, upravo s ovim turnirom počinje uigravanje ekipe za predstojeće prvenstvo.

Kada je riječ o igračkom kadru, klub je pojačala bivša juniorska reprezentativka BiH Tamara Vrećo iz Foče.

- Ostali smo bez tehničara tako da je postojala potreba da obezbjedimo igračicu na toj poziciji. Tamara je igrala Premijer ligu u "Radniku" iz Bijeljine i paljanskoj "Jahorini" a uz to je i nekadašanja juniorska reprezentativka BiH, tako da vjerujemo da će svojim iskustvom doprinijeti dobrim rezultatima kluba - pojasnio je Obuća.

U odbojkaškom klubu Goražde ovih dana pripremaju se za održavanje 5. međunarodnog odbojkaškog turnira za seniorke, koji će biti održan u nedjelju 9. septembra, na kojem učestvuju ekipe iz BiH, Srbije i Crne Gore.

- Ugostit ćemo izuzetno kvalitetne ekipe Jedinstvo iz Užica, Rudar iz Pljevalja i Gacko što su ekipe koje igraju u najvećim rangovima takmičenja u svojim državama. Očekujemo dobru odbojku na zadovoljstvo svih ljubitelja ovog sporta - kazao je predsjednik OK Goražde.

Prva utakmica Međunarodnog odbojkaškog turnira igra se u nedjelju u 10.30 sati, dok je otvaranje turnira predviđeno u 12 sati.

Pokrovitelj ovog događaja je Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom