Ekonomija     | 06.09.2018. 18:04 |

Džaferović: Poslodavci, radnici i vlast se moraju povezati i ojačati ekonomiju

FENA Saopćenje

ŽEPČE/SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio je danas u Žepču kompaniju "Tisa komerc", jednog od lidera na tržištu u proizvodnji i distribuciji vijčane robe, okova i drugog repromaterijala za proizvodnju namještaja.

Džaferović je, u pratnji direktora Nagiba Mujkića, obišao nove proizvodne kapacitete ove kompanije namijenjene proizvodnji asortimana plastičnih i metalnih proizvoda te novu upravnu zgradu, koje su napravljene s ciljem povećanja obima proizvodnje i izvoznih kapaciteta „Tisa komerca“.

Direktor „Tisa komerca“ je Džaferovića upoznao o ambicioznim poslovnim planovima ove kompanije, usmjerenim prije svega ka izvozu proizvoda na tržište Evropske unije, Turske i regiona, ali i snabdijevanju i servisiranju domaćih proizvodnji.

Džaferović je istaknuo zadovoljstvo onim što je imao priliku vidjeti i saznati iz neposrednog razgovora sa upravom i radnicima te je iskazao punu podršku razvoju ove kompanije i realizaciji poslovnih planova u predstojećem periodu.

Džaferović je poručio da će, ukoliko mu glasači daju povjerenje, tokom svog mandata u Predsjedništvu BiH raditi, prije svega, na očuvanju političke stabilnosti, napretku na eurotlantskom putu BiH te otvaranju novih tržišta na koja kompanije poput „Tisa komerca“ mogu plasirati svoje proizvode, što su ključni preduvjeti za razvoj ekonomije u našoj zemlji. Dodatno će, kazao je, u koordinaciji sa drugim nivoima vlasti stimulisati izmjene zakonskih regulativa s ciljem rasterećenja privrednika kroz umanjenje poreza, doprinosa i drugih nameta sa sadašnjih 72 na 40 posto.

- Slogan ove kompanije glasi „Tisa povezuje, pokreće i spaja“. Kao što vaši proizvodi povezuju, spajaju i pokreću, tako se poslodavci, radnici i vlast moraju povezati, spojiti u jednu cjelinu te tako jedinstveni pokrenuti ekonomiju BiH - poručio je Džaferović, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević čestitao je porodicama Mujkić i Mrahorović, koje su realizirale vrijednu investiciju u poslovnu zgradu i proizvodne pogone u kojima ima 50 zaposlenih.

- Ovi poslovni uspjesi su signal da i Vlada ZDK uspijeva u nastojanju da stvori što povoljniji privredni ambijent. Posebno mi je drago da je ova firma izvozno orijentirana - kazao je, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'