Stranačke aktivnosti     | 07.09.2018. 12:25 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Cilj Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine jeste da u naredne četiri godine naša domovina Bosna i Hercegovina postane društvo u kojem će biti više jednakosti, a manje nejednakosti. 

Društvo u kojem će biti više posla, a manje siromaštva. Društvo u kojem će mladi željeti živjeti, umjesto što odlaze kao danas. Društvo u kojem će postojati jednaka šansa za sve, a ne samo za podobne.

 

Želimo, dakle, zemlju za sve nas.

Jer, Bosna i Hercegovina je naša zemlja, nije zemlja stranaca koji će nam govoriti kako da u njoj živimo. Nije zemlja naših susjeda i komšija koji će svojatati dio po dio, ona je naša zemlja. Takva je bila vijekovima. Naša, za sve nas i takva treba da bude i dalje. 

Oktobar neka bude novi početak za sve nas u Bosni i Hercegovini. Zajedno imamo priliku vratiti BiH svim njenim ljudima. 

Izborni program SDP-a - Plan 10 predviđa niz politika, u svim oblastima društva, čija provedba će dovesti do cilja, a to je stvaranje BiH kao zemlje svih njenih ljudi. Zemlje gdje ćemo svi biti jednaki pred zakonom, jednaki u prilici, jednaki i u obavezi.

To je veliki cilj, ali ništa manje od toga nije dovoljno ni nama u SDP-u, a naročito nije dovoljno ljudima u BiH.

Pozivamo građane Zenice, ali i iz svih drugih gradova BiH da u subotu, 8. septembra, u 13 sati, dođu u zeničku Arenu na zvanični početak kampanje SDP-a BiH.

Krenimo zajedno stvarati zemlju za sve nas.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'