Bosna i Hercegovina     | 07.09.2018. 12:35 |

Goražde - Potpisani ugovori po projektu "Marka na marku"

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7.septembra (FENA) - U Gradskoj upravi u Goraždu danas su potpisani ugovori o sufinansiranju projekata i izvođenju radova asfaltiranja putnih pravaca na području goraždanskih mjesnih zajednica, u okviru programa "Marka na marku" za 2018. godinu.

S predsjednicima savjeta sedam mjesnih zajednica i direktorom firme "Goraždeputevi" d.d Midhatom Okovićem ugovore je potpisao gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Mjesne zajednice koje učestvuju u ovom programu su Goražde I, Goražde III, Hubjeri, Osanica, Sadba, Ilovača i Vitkovići. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 154.983,15 KM, a pojedinačni iznosi po mjesnim zajednicama kreću se od 3.031,47 KM do 28.738,36 KM.

Koordinator projekta uime Gradske uprave Armin Čavrk naglasio je da se program "Marka na marku" pokazao veoma uspješnim i, po njegovim riječima, jedan je od prepoznatljivih koje implementira Grad Goražde.

- Projekat je značajan zato što se radi o saradnji Gradske uprave i građana i na ovaj način rješavaju određeni infrastrukturni problemi u mjesnim zajednicama. Ove godine radimo na sanaciji i rekonstrukciji putnih pravaca kojima su mjesne zajednice aplicirale, gdje imamo 11 projekata u sedam mjesnih zajednica - kazao je Čavrk.

Podsjetio je da prošle godine projekat "Marka na marku" nije implementiran zbog toga što je bilo projekata iz prethodne godine koji nisu bili završeni.

- Zbog toga ove godine imamo veći iznos i nadamo se da ćemo i za narednu godinu biti u mogućnosti da podržimo projekte građana i da na iznos koji oni skupe uplatimo jednak iznos kako bismo riješili probleme koje oni imaju - kazao je on.

Da je riječ o uspješnom vidu saradnje građana i gradske uprave potvrđuje i Bahto Ličina, predsjednik Savjeta MZ Ilovača.

- Mi treći put učestvujemo u projektu "Marka na marku". Za ovu godinu aplicirali smo sa projektom asfaltiranja puta u dužini od 70 metara ukupne vrijednosti oko 7.000 KM. Ovo je zaista dobar projekat jer se s njim završavaju putevi koji se drugačije nikad ne bi uradili - kazao je Ličina.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu