Bosna i Hercegovina     | 07.09.2018. 12:34 |

Zvizdić: Sve priče o migrantima su predizborni spinovi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je da će putanja kojom Iranci ulaze u BiH morati biti prekinuta, jer državljani Irana dolaze u Srbiju kao turisti, a onda prelaze u BiH kao migranti bez dokumenata zbog bezviznog režima između Srbije i Irana.

- To je problem s kojim smo upoznali komesara Evropske unije za proširenje i politiku susjedstva Johannesa Hahna i institucije Srbije. Srbija je ukinula vize, napravila bezvizni režim sa Iranom. Imaju tri leta tokom sedmice, s tendencijom da se to poveća na pet - pojasnio je Zvizdić, gostujući na televiziji N1.

Napomenuo je da je smanjen broj migranata u proteklih mjesec dana, kazavši i da Operativni štab za pitanja migracija u Bosni i Hercegovini dobro upravlja time.

Iznio je podatak da je 12.000 migranata ušlo u BiH od početka godine, a da ih je sada na teritoriji države nešto više od 3.000, te dodao da se radi na adaptaciji objekata gdje će oni biti smješteni, nazivajući sve priče o migrantima predizbornim spinovima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu