Servisne informacije     | 07.09.2018. 14:41 |

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko Vrbasa, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor. 

Zbog radova na obnovi i sanaciji kolovoza od 06 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 od silaska s autoputa A-1 u Kaknju do kružne raskrsnice u Kaknju. Za vrijeme obustave alternativni pravci su:

- za putnička vozila: silazak sa A-1 u Kaknju-željeznička stanica-industrijska cesta do kružnog toka;

- za teretna vozila i autobuse iz pravca Sarajeva: autoput A-1 isključenje Visoko-regionalni putevi R-445 i R-443 do kružnog toka u Kaknju,

- za teretna vozila i autobuse iz pravca Zenice: magistralni put M-17/M-5 Zenica-Bilješevo-regionalni put R-445 Bilješevo-Kakanj ili autoput A-1 isključenje Papratnica-regionalni put R-445 Kakanj.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko Usore obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 tona mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah. 

Na regionalnom putu R-445 Lješevo-Visoko, zbog radova na rekonstrukciji vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati.  

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška, dok se na ostalim graničnim prijelazima ne čeka duže od 30 minuta.  

Zbog minerskih radova na gradilištu u Hrvatskoj, danas će od 15 do 17 sati doći do obustave saobraćaja na GP Ivanica-Gornji Brgat, u trajanju od 20 do 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'