Bosna i Hercegovina     | 07.09.2018. 15:51 |

Stranka za BiH osudila izvještaj PU Trebinje protiv Silajdžića

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić nazvao je pokretanje istrage protiv Harisa Silajdžića bivšeg predsjednika te stranke pokušajem napada na sve Bosance i Hercegovce koji su branili BiH.

Na pres-konfereciji stranke u Sarajevu ocijenio je da je "dostavljanje izvještaja Policijske uprave Trebinje za navodna krivična djela ratnog zločina protiv Silajdžića pokušaj relativiziranja svih do sada donesenih presuda za ratne zločine".

Podsjetio je da je na Sudu BiH do sada izrečeno više od 1.170 godina zatvorskih kazni za ratne zločine.

- Ovo je pokušaj napada na sve Bosance i Hercegovce koji su branili BiH jer je Silajdžić bio personifikacija svih Bosanaca i Hercegovaca koji su branili državu od agresije - rekao je Jerlagić.

Podvukao je da izvještaj dolazi iz Policijske uprave Trebinje, grada iz kojeg su svi Bošnjaci protjerani za nekoliko sedmica od početka agresije na BiH i u kome je izvršeno etničko čišćenje.

- To isto Trebinje u kojem se ni danas, 23 godine poslije rata ne smije čuti ezan za poziv muslimanima na namaz. Ovaj izvještaj dolazi iz PU Trebinje - grada sa čije teritorije je mjesecima razaran jedan od najljepših gradova svijeta – Dubrovnik. Sramno – naglasio je Jerlagić.

Predsjednik Glavnog odbora Stranke za BiH Muhidin Alić poručio je da će stranka staviti na raspolaganje sve svoje resurse i kapacitete u cilju zaštite Bosanaca i Hercegovaca i da se "stavi tačka na posljednje trzaje velikosrpske ideje". 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana