Stranačke aktivnosti     | 08.09.2018. 13:54 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić je danas podsjetio javnost na godišnjicu masakra u Grabovici 1993. godine, te je naglasio da je ključna razlika između njegove politike i piolitike Dragana Čovića ta što se on zločinaca stidi, a Čović ih dočekuje po povratku iz Haga.

"Bio sam prvi koji je došao u Grabovicu kao član Predsjedništva, te ću tamo biti uvijek. Ja pamtim riječi svjedočenja braće Zadro i svako malo se sjetim tog mjesta i datuma za koji vezujem Grabovicu. Ono što je razlika između mene i Čovića je što on grli one koji stoje iza logora, ubijanja i progona Bošnjaka iz Hercegovine. Ja se onih koji robijaju za masakr u Grabovici stidim", poručio je Komšić.

"Nećete čuti priču o Grabovici ni od jednog drugog kandidata za Predsjedništvo BiH. Njihovi eksperti za kampanje i savjetnici su im rekli da je "ovog puta" preskoče. Ja, kao Zlatni ljiljan, borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, znam da je svaki zločin teška mrlja na pravednosti naše borbe. Nikada nećemo biti isti. Ja sam se poklonio žrtvama Grabovice. Čović je odabrao da se pokloni Kordiću", rekao je Komšić.

"Mi ćemo se takvoj politici koja ne može da se svrsta pod okrilje civilizacije - suprostaviti, pokazati snagu i odlučnost. Uvjereni smo da samo na takav odlučan način možemo dovesti do toga da odustanu od svojih planova", zaključio je Komšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo