Sport     | 08.09.2018. 14:19 |

Goražde domaćin 18. Memorijalnog rukometnog turnira 'Mirsad Hurić'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. septembra (FENA) - Međunarodnim memorijalnim rukometnim turnirom "Mirsad Hurić" u Gradskoj dvorani koja nosi njegovo ime danas je počelo obilježavanje 18. septembra, Dana Bosanskopodrinjskog kantona i Grada Goražda.

Na turniru čiji je domaćin MRK Goražde, učestvuju četiri ekipe iz BiH i Crne Gore: RK Lovćen-Cetinje, Sloga iz Gornjeg Vakufa i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

U prvoj utakmici između Slavije i Goražda bolja je bila ekipa domaćina sa rezultatom 27:23, a u drugoj snage će odmjeriti Lovćen i Sloga.

Trener MRK Goražde Nermin Djana kazao je Feni da je 18. po redu turnir prilika za uigravanje ekipa pred početak prvenstva.

- Održavamo ga svake godine u znak sjećanja na velikana goraždanskog rukometa Mirsada Hurića. S obzirom na to da smo okončali bazične pripreme, ovo su ujedno i prve utakmice uigravanja za prvenstvo. Uz dodjelu pehara najboljim ekipama i ove godine priznanje će biti dodijeljeno najboljem pojedincu koji svojom igrom podsjeća na Hurića - pojasnio je Djana.

Turnir će u 18 sati otvoriti ministar za boračka pitanja BPK Goražde Eniz Halilović nakon čega slijedi utakmica za treće mjesto. Finalna utakmica igra se večeras u 20 sati.

U okviru programa 18. Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira "Mirsad Hurić", predstavnici klubova učesnika posjetit će mezar Mirsada Hurića, gdje će položiti cvijeće i odati počast legendarnom goraždanskom rukometašu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!