Stranačke aktivnosti     | 08.09.2018. 21:55 |

Saopćenje za javnost SBB BiH

FENA Saopćenje

Veliki predizborni skup u Kaknju: Bez SBB-a nema uspješnog evropskog puta

U prepunoj dvorani Doma kulture u Kaknju večeras je održan veliki predizborni skup SBB-a, na kojem su se okupili brojni građani i simpatizeri ove stranke.

- Vidite kako izgleda pobjednička atmosfera večeras u Kaknju, ali ste svjedočili tome da su svi naši nosioci lista i govornici svoje riječi trošili na razvoj Kaknja i Zeničko-dobojskog kantona, na konkretne projekte kako da ovaj dio BiH ekonomski živi bolje, kako da se zaustavi odlazak mladih ljudi. Iz toga su jasne dvije stvari: Prvo, da je SBB prirodni saveznik poduzetnih i vrijednih ljudi, i drugo, da nismo izgovorili nijednu lošu riječ na račun višedecenijske loše vlasti.

Nismo govorili o njima, jer svi znamo da su nas doveli na evropsko dno, pretvorili u zemlju sistemske korupcije, nesloge, konstantnih svađa svake vrste i plašenja ratom. Zato bez pobjede SBB-a nema sigurnije i bolje budućnosti, nema stabilnog puta prema EU i NATO-u, nema boljeg života o kojem oni pričaju skoro tri decenije.

Sedmog oktobra je referendum za uspješnu, prozapadnu i modernu BiH ili, s druge strane, nastavak mraka i samoizolacije u koji nas uporno gura nekoliko porodica - rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

On je u Kaknju dočekan ovacijama koje su trajale nekoliko minuta, a tokom govora je više puta prekidan gromoglasnim aplauzom.

Nakon predstavljanja svih 40 kandidata za Skupštinu ZDK, prisutnima se obratio Ismet Sarajlić, nosilac liste.

Na skupu su govorili i Enver Merdić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, te Dženita Rahman-Kurešepi i Abdulah Delibašić. Svi su oni još jednom pozvali sve građane Kaknja da izađu na izbore i podrže kandidate SBB-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Hurtić u Kaknju osudio napad na župnika

Predsjednica FBiH Lidija Bradara posjetila vlč. Žarka Vujicu u Kaknju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo