Stranačke aktivnosti     | 09.09.2018. 10:15 |

Saopćenje OO SDA Živinice

FENA Saopćenje

Osnaženi i ujedinjeni idemo u pobjedu, nema realizacije ničijih autonomaških ciljeva,  snaga Živiničke SDA to neće dozvoliti !

Veličanstvenim skupom pred oko hiljadu članova i aktivista u mjesnom odboru Šerići, općinska organizacija  SDA Živinice je predstavila svoje kandidate za Opće izbore i najavila  pobjedu u oktobru. Nekoliko stotina okupljenih građana nije moglo da uđe u salu i  pratilo je skup putem video  linka ispred sale Doma kulture u Šerićima.

“ Osnavna misija SDA je očuvanje države Bosnei i Hercegovine i  to je naš najveći projekat.  Nezavisna suverena, slobodna, ekonomski jaka i prosperitetna Bosna i Hercegovina koju ćemo ostaviti našim potomcima je vizija i najveći motiv za danas u miru, nimalo lahku političku borbu. Ljudi se bore sa vojskama, protiv tenkova, i raznih sila ali niko nikad nije pobijedio iskrenu snagu naroda, a SDA je upravo to, snaga naroda Bosne i Hercegovine. “ Istakao je Predsjednik OO SDA Živinice prof.dr.Denijal Tulumović.

Na predizbornom skupu kandidati SDA Živinice nisu nudili slogane i obećanja nego su predstavili konkretne planove iz Agende SDA 2018.-2026.  Realizacijom te programske platforme će se unaprijediti razvoj Bosne i Hercegovine.  Snažna započeta reforma u zdravstvu, sudsvu, obrazovanju će se prirodnim procesom jačanja institucija  obračunati sa korupcijim, kriminalom,  usavršiti državne mehanizme od kantona, preko Federacije do Državnog nivo, ojačati privredu, poljoprivredu i našu namjensku industriju.  Uporedo s tim podizat ćemo nivo bosanske svijesti i ponosa  zahvaljujući kojima  Bosna i Hercegovina više nikad neće biti slaba zemlja na meti balkasnih kasapina. “ poručeno je sa skupa. Živinički tim ima još jednog kandidata, a to je kandidat  za člana Predsjedništva Šefik Džaferović, kojem u Živinicama vjeruju, jer je prošao sve najteže ispiti na putu građenja i  stvaranja naše Domovine.

Prije samog skupa, Općinski izborni štab je u Živinicama pustio u rad Info centar,  koji će tokom kampanje pružati sve vrste informacija i  biti otvoren za sve aktiviste i simpatizere.

Press služba OO SDA Živinice

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana