Stranačke aktivnosti     | 09.09.2018. 15:46 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

"Gdje su simboli Banjaluke? Gdje je Borac?! Fabrika duvana, Mljekara? Gdje je Fruktona, Čajevac? Šta je sa Toplanom? Gdje je naša Banjaluka? Sada je nema, ali - vratićemo je!", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na otvaranju performansa u poslovnoj zoni Incela gdje su kandidati PDP-a iz Izborne jedinice 3 za NSRS i Izborne jedinice 1 za parlament BiH u Banjaluci razotkrili afere i iluzije koje je stvorila sadašnja vlast.


"Dobro došli u Banjaluku koja ima najrazvijeniji aerodrom i vazdušni saobraćaj u ovom dijelu Evrope.
Dobrodošli u Banjaluku u koju ste stigli mrežom autoputeva elektromibilom koji je napravljen u Hercegovini.
Dobrodošli u Banjaluku razvijene industrije. U Banjaluku gdje radi Mljekara, fabrika duvana, Fruktona, Čajevec, Toplana. Dobro došli u laži i iluziju koju nam serviraju“, rekao je Branislav Borenović i nakon toga je zajedno sa Mladenom Ivanićem, kandidatom za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i kandidatima za NSRS i PD PS BiH pokidao trake na kojima su ispisani najveće laži i afere vlasti iza čega su ogoljeni urušeni zidovi stare hale poslovne zone Incel.


„Padaju maske i fasade. Sviće za narod i Srpsku!“, zaključio je Borenović.

Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske rekao je da već dvanaest godina gradi odlično poznanstvo sa Borenovićem, ali da su mu prethodne godine pokazale da u njemu ima velikog i iskrenog prijatelja.

„I na bazi iskrenog, otvorenog, prijateljskog odnosa zajedno ulazimo u ovu utakmicu iz koje ćemo izaći kao pobjednici. Ne radi nas. Nego zbog našeg dobrog naroda. Ovo nije bitka koju dobija ili gubi jedan čovjek ili politička partija – ovo je bitka u kojoj jedan narod dobija ili gubi svoju budućnost“, rekao je Govedarica.

„Kada pobijedim, samo jedno mi treba – Mladen Ivanić. Treba mi njegova snaga i mudrost kojom je dobijao i dobijaće bitke za naš narod i Republiku Srpsku u institucijama BiH“, zaključio je Govedarica.


Kandidat Saveza za pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Mladen Ivanić, rekao je da zna da će pobijediti Milorada Dodika i da će to biti kraj jedne rušilačke politike.

„On i ja smo dva različita svijeta. On kaže 'Ja sam Republika', a ja kažem 'Republika je naš narod'. U njegovom sistemu vrijednosti moguće je ubiti, a ne odgovarati, u mom je to nedopustivo i užasno. U njegovom sistemu vrijednosti normalno je tući novinare, u mom novinari imaju svako pravo da na dostojanstven način rade svoj posao i da im je garantovana sigurnost. U njegovoj republici kriminalac Keljmendi dobija pasoš, ja kažem da takvi moraju odgovarati za svoja nedjela. On nas izoluje, ja gradim dobre odnose svuda u svijetu. On kaže da možete biti najbolji student, ali da vam to ne vrijedi bez knjižice njegove stranke, a ja kažem – sposobni, ne podobni! Hoću da nas liječe najbolji ljekari, uče najbolji profesori, a ne partijski poslušnici. On nudi avanturu, ja stabilnost. I zajedno ćemo Vukota i ja pobijediti“, kazao je Ivanić.


Igor Crnadak, nosilac liste PDP-a iz Izborne jednice 3 za NSRS rekao je da na izloženim trakama stoji spisak afera i laži sadašnje vlasti, ali da to nisu samo slova i brojevi, nego iza svake od tih afera stoji teška ljudska priča.

„Znate li da je u Balkan investment banci roditeljima propao novac za liječenje djeteta? Znate li za baku koja je prodala stan, jer od penzije nije mogla da živi, i takođe joj je tu propao novac? Ulicama tumara hiljade obespravljenih kojima su oni uništili živote“, rekao je Cnadak.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu