Sport     | 09.09.2018. 15:52 |

Završen 3. međunarodni rukometni turnir za kadete '"Više od igre''

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9.septembra (FENA) - Rukomentni klub Zamet iz Rijeke je osvajač 3. Međunarodnog rukometnog turnira za kadete ''Više od igre'' čija je završnica danas odigrana u dvoranama na Skenderiji i Mojmilu.

Treće izdanje ovog turnira je ponudilo mnogo odličnih susreta, a mladići iz deset ekipa su se predstavili u odličnom svijetlu, te definitivno pokazali da rukomet u Sarajevu i dalje živi, saopćili su organizatori.

Na turniru je učestvovalo deset ekipa iz četiri države: RK Borac Mtel (BiH), RK Lokomotiva (BiH), RK Čelik Junior (BiH), RK Sloboda (BiH), RK Dobova (SLO),RK Partizan (SRB), RK Crvena Zvezda (SRB), RK Balič - Metličić (HR), RK Zamet (HR), Selekcija Grada/ Kantona Sarajeva (BiH). 

Susret za 9. mjesto su igrali Sloboda iz Tuzle i Dobova, a ekipa iz Slovenije je bila mnogo bolja i slavila pobjedu od 33:20.

Meč za 7.mjesto između Crvene Zvezde i Čelika je igran u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a Crveno-beli su slavili pobjedu od 25:13.

Lokomotiva iz Brčkog i RSK Sarajevo su u istoj dvorani igrali utakmicu za 5. mjesto, a nakon mnogo neizvjestnosti, momčad Lokomotive je stigla do pobjede od 19:18.

Završnica je odigrana u Maloj Dvorani Skenderije gdje su se u susretu za 3. mjesto sastali RK Borac m:tel Banja Luka i RK Partizan iz Beograda.

Banjalučani su na ovom meču bili za nijansu dominantniji te su slavili pobjedu od 22:16 i tako stigli do bronzane medalje sa ovog tećeg po redu turnira ''Više od igre''.

RK Zamet iz Rijeke i RK Balić-Metličić iz Splita su se sastali u finalu, te se od samog početka meča igralo gol za gol, uz veoma čvrstu odbranu na obje strane.

Međutim više koncentracije do posljednjeg zvuka sirene imao je Zamet i slavio pobjedu od 19:17, te tako u debitatnskom nastupu na ovom turniru stigao do zlatne medalje.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Jurčević iz RK Zamet a nagradu mu je uručio proslavljeni rukometaš Petar Metličić, najbolji strijelac turnira je Luka Perić sa 34 gola iz RK Borac m:tel Banjaluka, njemu je nagradu uručio Dejan Knežević.

Najbolji golman turira ''Više od igre'' je Adnan Kurtović sa 62 odbrane iz RSK Sarajevo 2002, a njemu je nagradu uručio Sanimir Radek.

Nagrade za prvo, drugo, treće mjesto uručili su, promotor turnira Jasmin Mrkonja, organizator turnira Dejan Radović, te bivši reprezentativac i kapiten Hrvatske selekcije Petar Metličić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poznati učesnici međunarodnog omladinskog rukometnog turnira u Bugojnu

U finalu rukometnog turnira u Bugojnu selekcije Hrvatske i Njemačke

Turnir u Bugojnu - Slovenija bolja od Katara, Austrija od Švicarske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana