Stranačke aktivnosti     | 10.09.2018. 11:34 |

Saopćenje za javnost Sadika Ahmetovića

FENA Saopćenje

Predstavnici Nezavisnog bloka i Proevropskog bloka ozvaničili su početak predizborne kampanje za izbornu jedinicu 7. za Narodnu skupštinu RS, izbornu jedinicu 3. za Parlament BiH, kandidata za predsjednika/ potpredsjenika RS Sadika Ahmetovića i kandidata za predstanika Hrvata u Predsjedništvu BiH Željka Komšića.

U sali Omladinskog centra, Zvorničanima su se predstavili kandidati Proevropskog bloka iz njihove izborne jedinice.

Željko Komšić, kandidat za Predsjedništvo BiH i predsjednik Demokratske fronte poručio je da mu je drago što ima prilike okupljenima predstaviti vrijednosti za koje se zalaže.

- U Zvorniku se osjećam kao u bilo kojem drugom gradu u Bosni i Hercegovini. Na nama je da se borimo da tako i ostane i da se taj osjećaj zadrži u cijeloj Bosni i Hercegovini, Osjećam potrebu da sa ovog mjesta, iz Zvornika, poručim da je Drina bila, jeste i uvijek će biti granica dvije zemlje. Mnogi su prolili krv za to i to će tako uvijek ostati, rekao je Komšić.

Sadik Ahmetović, kandidat za predsjednika/potpredsjednika RS, naglasio je da je vrijeme politike podjela i sukoba prošlo.

- Stalno nas svi vraćaju u period podjela i skoro dvije i po decenije unatrag. Vrijeme tih podjela je prošlo. Nama treba bolja budoćnost i sa njom bolja BiH. Mi nudimo i dijelimo takvu viziju Bosne i Hercegovine. Ekonomski jaku, utemeljenu na proevropskim vrijednostima koje važe isto i za sve među svim narodima i na području cijele Bosne i Hercegovine, rekao je Ahmetović.

Dodao je da je Zvornik grad u kojem je završio srednju školu, te da mu je zbog toga osobito drag, istaknuo je da će se tako odnositi prem cijeloj BiH.

- Moj cilj je da vratim dostojanstvo Bošnjacima i na Drini i uz Savu, od Krajine do Podrinja, istaknuo je Ahmetović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izrečena drugostepena presuda u predmetu Sadik Ahmetović

Ahmetović: Vjericu Radetu proglasiti 'personom non grata'

Saopćenje kandidata Nezavisnog bloka Sadika Ahmetovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu