Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 17:10 |

KS - Potpisana pisma namjere za projekte izgradnje cestovne infrastrukture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) – Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i ministar saobraćaja Mujo Fišo danas su sa zamjenicom direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Lin O’Grady potpisali pisma namjere za projekte izgradnje cestovne infrastrukture I i IX transverzale i rekonstrukcije dvostrukih tramvajskih šina na realiciji Ilidža – Marijin Dvor.

Pisma namjera odnose se na projekte izgradnje cestovne infrastrukture na dionicama I i IX transferzale i rekonstrukcije dvostrukih tramvajskih šina na relaciji Ilidža – Marijin Dvor, te kupovinu tramvaja i novih trolejbusa sa zamjenicom direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Projekte bi realizovalo Ministarstvo saobraćaja, odnosno Direkcija za ceste, a EBRD je spreman razmotriti učestvovanje u projektima pod uvjetom da rezultati procjene projekta i pregovora budu zadovoljavajući, te bi u tom slučaju ova banka osigurala dugoročno finansiranje u vidu zajma Kantonu u iznosu do 38 miliona eura, dok bi za rekonstrukciju dvostruktih tramvajskih šina osigurala 35 miliona eura.

Za oba ta projekta rok otplate je do 15 godina, uključujući grejs period na otplatu glavnice do tri godine od datuma potpisivanja ugovora o zajmu.

Kamatna stopa bi iznosila šestomjesečni EurIbor plus standardna marža za zajmove sa državnom garancijom od jedan posto godišnje, uz jednokratnu proviziju od 1 posto od iznosa glavnice zajma. Provizija na raspoloživi, a neisplaćeni iznos zajma je 0,5 posto godišnje na nepovučeni iznos zajma, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije