Stranačke aktivnosti     | 10.09.2018. 18:48 |

Saopštenje SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je u posjetu šefa Izborne posmatračke Misije OSCE/ODIHR u BiH Petera Tejlera. Na sastanku se razgovaralo o izbornom zakonu, Planu 10 i predizbornoj kampanji.

 Istaknuto je da SDP BiH nije sretan ambijentom u kojem se održava predizborna kampanja i u kojoj će se održati izbori, posebno zbog neusvajanja izmjena Izbornog zakona BiH, koji bi omogućio održavanje fer izbora.

 

Bez obzira na to, SDP će učiniti sve da spriječi izbornu krađu, jer je činjenica da građani žele promjenu na oktobarskim izborima. Također, rečeno je da SDP BiH jedini ima razrađen plan za oporavak zemlje, u skladu sa naprednim praksama evropskih zemalja.

 „Evidentno je da raste broj građana, koji kažu da će glasati. Sve ćemo učiniti da probudimo nadu kod takvih glasača, jer imamo Plan 10, program i rješenje, koji će zadovoljiti glasače koji obično ne izlaze na izbore. Plan 10 je osnova naše kampanje, jer se ne želimo takmičiti na polju širenja mržnje i podjela, već želimo promijeniti trenutno stanje“, rekao je Nikšić.

 Predsjednik SDP-a je dodao da je postojala velika volja za izmjenama izbornog zakona, ali da su one stopirane u Domu naroda od strane HDZ-a i SNSD-a, što je pokazalo ko želi poštene izbore, a ko ne želi. No, poručio je da i pored činjenice da nisu usvojene izmjene Izbornog zakona, SDP će učiniti sve da ovi izbori zavise od glasača, a ne birača.

 Na kraju, izražena je zabrinutost zbog činjenice da trenutne nacionalističke stranke nemaju odgovor na sve gore stanje u Bosni i Hercegovini.

 „Ukoliko ova vlast ostane, ugrožen je opstanak Bosne i Hercegovine i njen evropski put. Mi ćemo učiniti sve što možemo za ovu državu i njene građane, te da od BiH napravimo zemlju u kojoj ljudi mogu da žive zajedno“, zaključio je Nikšić.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Služba za odnose sa javnošću i marketing SDP BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'