Bosna i Hercegovina     | 11.09.2018. 11:03 |

PSBiH - Ratifikacija Sporazuma o zajmu BiH i Saudijskog Fonda za razvitak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Na sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje, te Domu preporučeno davanje suglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između BiH i Saudijskog Fonda za razvitak – Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH i Sporazuma o zajmu između BiH i Saudijskog Fonda za razvitak – Razvitak infrastrukture u općini Stari Grad, Sarajevo.

Komisija je podržala inicijativu bh. gospodarstva za promjenu stope zatezne kamate na neizravne poreze, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Primljena je k znanju Informacija sa sastanka članova Komisije sa rukovodstvom Vanjskotrgovinske komore BiH, koji je održan 7. augusta 2018. godine.

S tim u svezi, usvojen je i zaključak kojim se Vanjskotrgovinska komora BiH poziva da izvještaje o izvršenju proračuna dostavlja Vijeću ministara BiH u rokovima propisanim Zakonom o Vanjskotrgovinskoj komori.

Usvojen je i zaključak kojim se Vanjskotrgovinska komora poziva da redovno informira Komisiju o svim problemima koje ima u komunikaciji sa institucijama BiH.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'