Kultura     | 11.09.2018. 11:28 |

Promocija knjige 'Deblokada grada' Elvedina Nezirovića u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Knjiga "Deblokada grada" autora Elvedina Nezirovića bit će predstavljena 13. septembra u u Biblioteci grada Sarajeva.

Knjiga "Deblokada grada" je zbirka tekstova, eseja i kolumni koji tematiziraju Mostar, njegovu bližu i dalju prošlost, kulturu te aktuelnu društveno-političku situaciju.

- Nezirović se u knjizi neumorno suprotstavlja normaliziranju abnormalnog, te postupkom vještog kombiniranja intimističkoga i racionalno-analitičkog pristupa, govori o histeričnom nacionalizmu, političkoj korupciji, partitokratskom nasilništvu i raširenom mentalitetu poltronstva, palanačkom doživljaju tradicije i kulturnom barbarizmu. Autor dopušta da ga do u dno strese odgovornost pripadanja svojima, i onima koji su počinili zlo u njegovo ime, kao i da ga nevinost tuđe žrtve pokrene na obvezujuću suodgovornu humanost - navodi se u saopćenju organizatora.

Izdavač knjige je Centar za kritičko mišljenje i portal Tačno.net.

Kako je iz portala Tačno.net najavljeno, na predstavljanju knjige i autora će govoriti Drago Bojić, Dino Mustafić, Senad Pećanin i Amer Bahtijar, sa portala tačno.net i Centra za kritičko mišljenje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Večeras predstavljanje knjige grupe autora o agresiji na BiH i genocidu u Srebrenici

Dani vakufa u BiH - Predstavljena knjiga 'Turbeta u BiH 1463-2008'

Promovirana knjiga 'O našoj tradiciji je riječ' Mustafe Sušića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu