Sport     | 11.09.2018. 12:57 |

Prijem za reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci u Vladi ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 11. septembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević sa saradnicima upriličio je danas prijem za članove reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci s područja Zeničko-dobojskog kantona - odbojkaše Nizama Čančara, Edina Džinu i Armina Šehića te pomoćnika selektora Zikreta Mahmutovića.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Holandiji osvojila je naslov viceprvaka svijeta.

- Ova reprezentacija na najbolji način predstavlja BiH, a reprezentativci iz ZDK su najbolji ambasadori ovog kantona. Vlada ZDK kontinuirano podržava reprezentaciju, a imat će našu podršku i ubuduće. Za medalju sa Svjetskog prvenstva u Holandiji osigurali smo i pojedinačnu novčanu podršku reprezentativcima - kazao je Galijašević.

Pomoćnik selektora Zikret Mahmutović zahvalio je na podršci premijeru Galijaševiću kao i članovima Vlade, ministru za sport Mensuru Sinanoviću i ministru za boračka pitanja Fahrudinu Čolakoviću.

- U Ministarstvu za boračka pitanja nastojimo da svake godine povećavamo sredstva za invalidski sport tako da su ove godine opredijeljena najveća sredstva do sada. Trudimo se da osam klubova invalidskog sporta u ZDK maksimalno podržimo, a nastojat ćemo da do kraja godine pomognemo i u opremi. Na dobrom smo putu da zajedno sa drugim nivoima vlasti ubrzo riješimo i stambeno pitanje našeg reprezentativca Nizama Čančara iz Zenice, koji je na ovom prvenstvu proglašen za najboljeg blokera svijeta - kazao je ministar Čolaković.

Izdvajanja iz budžeta ZDK za sport, ne računajući profesionalni nogomet, u ovoj godini dostigla su iznos od gotovo milion maraka. Pored kotizacija za takmičenja, značajna sredstva izdvajaju se i za stipendije za vhunske sportiste, kao i talentovane mlade sportiste, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'