Bosna i Hercegovina     | 11.09.2018. 13:58 |

Stari Grad - Sankcionisanje nepropisno postavljenih promotivnih sadržaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Općina Stari Grad upozorava političke partije i kandidate - učesnike na Općim izborima 2018. godine da se suzdrže od nepropisnog postavljanja plakata, banera, transparenata, predizbornih poruka i drugog na prostoru ove općine, jer će takve aktivnosti biti sankcionisane.

Odlukom o postavljanju firmi, reklama i drugih sadržaja na građevinama i fasadama i uređenju fasada na području općine Stari Grad Sarajevo, propisano je da je zabranjeno lijepljenje oglasa na drveće, zidove, izloge, ugostiteljske objekte i objekte u kojima su smješteni organi uprave i drugi državni organi, organizacije i vjerske zajednice, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Inspektori Službe za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad od početka predizborne kampanje, 7. septembra 2018. godine, vrše pojačan inspekcijski nadzor i djeluju u skladu sa svojim ovlaštenjima.

Upozoravaju se politički subjekti, partije i kandidati, da će inspektori Službe za opću upravu i inspekcijske poslove u slučaju kršenja navedene odluke na licu mjesta izdavati prekršajne naloge.

Komunalni redari zajedno sa uposlenicima općinskog Odjeljenja za održavanje javnih površina bez upozorenja će uklanjati sve plakate i promotivne materijale koji budu postavljeni bez odobrenja i na nedozvoljena mjesta.

Osim toga, Kantonalna komunalna inspekcija KS ranije je podsjetila na obavezu poštivanja Zakona o komunalnoj čistoći KS. Pema navedenom zakonu, postavljanje plakata zabranjeno je izvan mjesta određenog za tu svrhu, a zabrana se odnosi na stubove javne rasvjete, stubove kontaktne mreže trolejbusa i tramvaja, stabla, trafo-stanice, nadvožnjake, podvožnjake, pasaže, fasade zgrada, itd.

Sve uočene nepravilnosti nadležna Kantonalna komunalna inspekcija KS će sankcionisati izdavanjem prekršajnih naloga u skladu sa Zakonom o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo. Predviđena novčana kazna za pravna lica iznosi od 1.000 do 6.000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu od 500 do 2.000 KM.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'