Ekonomija     | 11.09.2018. 15:19 |

Općina Centar Sarajevo subvencionira kredite za subjekte male privrede

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Općina Centar Sarajevo je u ovogodišnjem budžetu osigurala 100.000 KM za subvencioniranje dijela kamatne stope za kreditnu liniju za subjekte male privrede koji posluju na području ove lokalne zajednice.

S tim u vezi, danas je u dnevnom listu "Oslobođenje" i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (rubrika "Konkursi i oglasi") objavljen Javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope za subjekte male privrede koji posluju na području općine Centar. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana.

U pozivu je navedeno da banka treba osigurati kreditna sredstva subjektima male privrede te nakon zaključivanja ugovora sa Općinom objaviti javni poziv za dodjelu poticajnih kreditnih sredstava. Kad je riječ o obavezama banke navedeno je da odobreni krediti po jednom korisniku mogu iznositi do 500.000 KM sa maksimalnim rokom otplate do sedam godina.

Ponude je potrebno dostaviti poštom ili direktno na protokol Općine Centar, Mis Irbina 1. Sve dodatne informacije vezana za javni poziv mogu se dobiti putem telefona na broj: 033/562-347, saopćeno je iz te općine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana