Kultura     | 11.09.2018. 16:40 |

U srijedu promocija knjige 'Stećak' Gorčina Dizdara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Knjiga 'Stećak' autora Gorčina Dizdara i ilustratora Enisa Čišića objavljena je u okviru biblioteke 'Kultura pamćenja' koju uređuje glavna urednica izdavačke kuće 'Vrijeme' Zenica Muamer Spahić, a u srijedu navečer bit će prezentirana u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.  

Radi se o stručno argumentiranom i popularno napisanom uvodu u tematiku i kontekst jedinstvenih srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika Bosne i Hercegovine i šire regije koji su prije nekoliko godina uvršteni u UNESCO-ovu listu svjetske baštine.

- Posebnu čar toj knjizi daju crteži Enisa Čišića, jednog od najznačajnijih suvremenih bh. ilustratora, koji će u okviru promocije biti i zasebno izloženi u galeriji Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine – navode iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Kako je najavljeno, na promociji će, osim urednika, autora i ilustratora knjige, sudjelovati i profesorica srednjovjekovne umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Ema Božuta-Mazrak, dok će razgovor moderirati direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine Šejla Šehabović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Otvorena izložba povodom 110. godišnjice smrti bh. književnika Osmana Đikića

Promovirana monografija i otvorena izložba 'Retrospektiva 1992 – 2022' Suvade Borić-Šaćiragić

Izložba radova Alise Teletović i u galeriji 'Mak'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu