Bosna i Hercegovina     | 11.09.2018. 16:47 |

Saradnja s UNDP-om u oblasti sigurnosti prometa na cestama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je danas na sjednici Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) radi uspostavljanja okvira saradnje u oblasti sigurnosti prometa na cestama.

Memorandumom je planirano da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i UNDP sarađuju na pripremi i razvoju Strategije sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini i Akcionog plana za period 2019-2023. godine. Također, Bosni i Hercegovini će biti pružena  pomoć u organizaciji donatorske konferencije na kojoj će biti predstavljeni Strategija i Akcioni plan, uključujući prikupljanje pomoći za Ministarstvo komunikacija u provođenju Strategije.

Cilj Ministarstva komunikacija i prometa BiH jeste da integrira relevantne sigurnosne  standarde EU u zakonodavni okvir cestovne sigurnosti kako bi bio smanjen broj prometnih nesreća u Bosni i Hercegovini.

Prijedlog memoranduma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa BiH, saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'