Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje

Ćamil Duraković, kandidat za potpredsjednika RS-a, na konstataciju da je stavljanje Nikole Špirića na 'crnu listu' Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije predizborni napad i podrška opozicije, odgovara da je znatno više SDS-ovaca na crnim listama širom svijeta. 

"Milorad Dodik želi da ima ono što ima SDS. Naime, SNSD čine ratni profiteri, tranzicijski tajkuni, dezerteri i sitna korumpirana birokratija. Njemu svake izbore predstavlja izazov kako Srbe uvjeriti da u njegovim redovima ima boraca i ozbiljnih crnolistaša", kazao je Duraković. 

"Dragomir Vasić, optuženik za ratne zločine, je provjereni SDS-ov izabrani. Branko Grujić, zločinac iz Zvornika, također. Milovan Bjelica, Milenko Stanić, Sonja Karadžić-Jovićević, sve su to likovi usko povezani sa podrškom ratnim zločincima", dodaje Duraković. 

"Šta je sad zanimljiv apsurd izborne kampanje. SDS se pravi da oni nisu organizacija koja stoji logistički i ljudstvom iza genocida i ratnih zločina. Malo su se reformisali, pa su skinuti s 'crne liste'. Dodik i SNSD, koji su godinama bili miljenici međunarodne zajednice, sad se prave da se cijeli svijetu urotio protiv njih. SDS pokušava da stavi 'u arhivu' ono što SNSD nema, a želi da promoviše. Zato, ne vjerujte nijednim ni drugima da misle posebno dobro povratnicima", zaključuje Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.