Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 10:26 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Lider Demokratske fronte Željko Komšić odgovorio je na optužbe o navodnoj nacionaloj izdaji od strane predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

- Ne može biti većeg izdajnika srpskog naroda od čovjeka koji terorizira sve građane u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, Bošnjake, Hrvate, pa u zadnje vrijeme sa posebnom ostrašćenoću i Srbe koji ne dijele njegova mišljenja i interese. Režim nasilja koji je Dodik uspostavio nad svojim sugrađanima najveći je čin izdaje, i Dodik je posljednji čovjek koji može govoriti o izdaji, smatra Komšić.

"Prestanite se po ulicama tući sa vlastitim narodom gospodine Dodik, pa onda nekome držite predavanja o izdaji nacionalnih interesa. Ako tome narodu doista želite dobro, prestanite ga tući i brukati po svijetu svojim ličnim i stranačkim prisustvom na crnoj listi SAD-a. Najmanje što u ovom trenutku možete da uradite, jeste da povučete svoju kandidaturu koja je krunisana jedino oreolom srama", kazao je Komšić.

- Gospodine Dodik, Vi ste koliko se sjećam, angažujući se na projektu veličanja genocida, odlikovali čitavu plejadu ratnih zločinaca, i osuđenika za genocid, počev od Radovana Karadžića do Momčila Krajišnika. Nije ni čudo što ste se dali u nasilje, kad vidimo koga ste uzeli za uzore.

"Vama smeta moje odlikovanje. S njim pokušavate pobuditi mržnju kod svojih pristalica. Nisu nositelji odlikovanja koje i ja posjedujem činili genocid, etničko čišćenje, bacali ljude u masovne grobnice i pravili žive lomače, kao oni što ste ih vi odlikovali, nego su se časno, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, borili za ovu državu. Nikada Vam neće poći za rukom da izjednačite Zlatne ljiljane i za genocid osuđene ratne zločince, jer se to naprosto ne može izjednačiti, kao što se ne mogu izjednačiti ljudskost i divljaštvo. To Vam ne poručujem ja, nego oni koji su u borbi za ovu državu a protiv vašeg divljaštva položili svoje živote", rekao je Komšić.

Komšić je u reakciji poručio i da ga ne iznenađuju napadi Dodika i Čovića, ali ga žalosti što su se na istu liniju fronta svrstali i neki koji tvrde da štite očuvanje Bosne i Hercegivine.

"Ne morate slušati ni prihvatati ovo što govorim, ali pogledajte kuda idu strijele neprijatelja opstanka Bosne i Hercegovine, i znaćete šta je njihov najveći problem. Nije ih strah hoće li neki drugi uzeti mjesto u Predsjedništvu, već da će građani  Bosne i Hercegovine ponovno poremetiti njihov plemenski ideal takozvanih "predstavnika naroda". Ne napadaju oni mene, nego koncept i šansu da ovo bude normalna zemlja", kazao je Komšić.

- Žao mi je što im ja moram ovo saopštiti, ali svaki njihov udar samo nas jača i budi Bosance i Hercegovce na otpor. Na svaku njihovu prijetnju odgovorit ćemo olovkama, na svaku provokaciju mudrošću i ispruženom rukom. Nikada nećemo dozvoliti da oni koji prijete ratom, ponovno unište našu šansu da od ove zemlje napravimo građansku državu za ponos generacija koje tek dolaze", zaključio je Komšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo