Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 10:21 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković pozdravio je usvajanje Zakona o kaznenom postupku u državnome Domu naroda i izrazio uvjerenje da će Zakon dobiti zeleno svijetlo i u Zastupničkome domu Parlamentarne skupštine BiH:

"Kao građanin ove zemlje, kao legalist i stranački čelnik koji se snažno i bezuvjetno zalaže za uspostavu pravne države i za pravične i učinkovite zakone sam odahnuo nakon što su izaslanici u Domu naroda jednoglasno usvojili Zakon o kaznenom postupku.

Ostaje međutim gorak okus zbog nepotrebnih opstrukcija i svađa oko zakona, a koji je usklađen sa najvišim standardima EU, na kojem je toliko inzistirala EU i koji je zasigurno povijesni iskorak u usklađivanju našega zakonodavstva sa europskim pravnim i ljudskim tekovinama i standardima.

Za mene je simptomatično da je Zakon usvojen jednoglasno i navodi me na pomisao da je netko snažno zavrnuo ruke neodgovornim vođama koji su se mjesecima grčevito opirali i sprečavali usvajanje Zakona o kaznenom postupku. U tom kontekstu mislim svakako i na stranke čiji su se predstavnici trudili na sve moguće načine, slično kao i kod Izbornoga zakona, ponuditi prijedlog anakronoga zakona koji odudara od svih europskih vrijednosti. Iako se nevješto peru tobožnjim amandmanima, ovo je nesumnjivo bolni udarac i težak poraz politike svih onih koji su duboko u kriminalu i korupciji.

Još jednom su pokazali da jedno govore za javnost a da nakon i manjega pritiska poviju kralježnicu i na koncu potpišu sve što od njih traži međunarodna zajednica", kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu