Kultura     | 12.09.2018. 11:35 |

WomEmpower festival sljedećeg tjedna u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Na više lokacija u Mostaru od 19. do 24. rujna održat će se WomEmpower festival na kojemu će se kroz umjetnost osnažiti i umrežiti umjetnice i aktivistice iz BiH, regije i inozemstva.

Festival WomEmpower proizašao je iz Mostar Street Arts festivala, a organizira se u svrhu propitivanja narativa i diskusija o temama koje se tiču žena u BiH i šire, te razmjena znanja i iskustava koja će kroz umjetnost i dijalog biti podijeljena s publikom, priopćili su organizatori.

Publika će za vrijeme trajanja festivala moći posjetiti likovnu koloniju, izložbe, tribine, predavanja te se zabaviti na jednoj od brojnih zabava koje će se održati u sklopu festivala.

Festival počinje 19. rujna izložbom fotografija "Ciklus" na temu "Žena u BiH", dok je sljedeći dan rezerviran za predavanje uz diskusiju umjetnice Smirne Kulenović "Bosnian Girl 2".

21. rujna održava se tribina "O ženama" na kojoj se predstavljaju sudionice festivala i otvaraju važna pitanja o položaju žena u BiH i regiji.

U subotu, 22. rujna, u OKC Abraševiću bit će upriličen nastup kantautorice Sare Renar te humanitarni party na kojem nastupaju DJ-ice Sabina Dedić i Mex, a svoju prvu samostalnu izložbu imat će mlada mostarska umjetnica Medina Dedić u nedjelju, 23. rujna.

U stvaranju programa ovog festivala sudjeluje oko 30 žena iz različitih oblasti umjetnosti i sfera aktivizma, a uz sudionice iz BiH, na festivalu gostuju i stvaraju umjetnice iz Berlina, Buenos Airesa, Marseillea i Zagreba.

Cijela ideja implementira se ispred Vijeća mladih Grada Mostara u sklopu projekta Women in Action kojeg je podržalo Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana