Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 13:21 |

Počinje ekološki sajam „EKOBIS 2018“

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 12. septembra (FENA) - Šesnaesti međunarodni ekološki sajam „EKOBIS 2018“ bit će otvoren sutra pod motom  „Uzgojimo vlastitu hranu – pažljivo birajmo ishranu“, s obzirom da je ovogodišnja tema „Poljoprivredna proizvodnja i prehrambena industrija“.

Generalni pokrovitelj Sajma u Bihaću je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  Federacije BiH, dok je ovogodišnji regija -partner Virovitičko – podravska županija.

- S obzirom na ekonomsku situaciju, zaista ove godine nije bilo lako organizirati ovakav događaj. Bez obzira na sve, potrudili smo se da u naredna tri dana u Bihać dovedemo ugledne i uspješne privrednike iz regiona i svijeta. Promovirat ćemo zdrave vrijednosti, naravno ekologiju, te ćemo insistirati na pozitivnim pričama. Zato smo ponovo uvrstili i nagradu za najuspješnije privrednike u 2017. godini - istakao je generalni sekretar Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Nihad Šušnjar

EKOBIS  je sajam izložbeno-prodajnog karaktera na kojem su se do sada predstavili izlagači iz: BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i Izraela. Ove godine, na sajmištu, u sportskoj dvorani „Luke“, predstavit će se više od 200 izlagača  iz nekoliko zemalja regije.

- Imat ćemo oko 230 izlagača, na 130 unutrašnjih i vanjskih izložbenih prostora. Za razliku od prošle godine, u tom parametru imamo povećanje od 5 do 10 posto.  Nastojat ćemo da svi ovogodišnji posjetitelji zapravo vide nešto novo i da ih maksimalno zainteresujemo za sve prezentacije naših izlagača - rekao je direktor Sajma Enes Ružnić.

U proteklih 15 godina, na EKOBIS-u  se predstavilo više od 3. 000 izlagača iz 18 zemalja, a Sajam  je posjetilo više od 200. 000 posjetilaca. Organizatori ovome obavezno dodaju i više od 500 uspješno realizovanih pratećih sadržaja.

Ovogodišnje, šesnaesto sajamsko izdanje trajat će do 16. septembra.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Privredna komora USK predstavila projekt finansijske podrške inovativnim poslovnim idejama

Privredna komora USK educira mlade kako se što bolje pripremiti za traženje posla

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel