Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 14:33 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Toliko je već kanala iskopano u BiH da im se ni broja ne zna, ali jedan nikako završiti. I, konačno, od našega člana Predsjedništva BiH s jedne lokalne TV čujemo kako će i taj kanal konačno biti dovršen do kraja godine. Samo, ne precizira onaj koji lako „daje obećanja“ do konca koje godine. Jer, naviknuli smo mi na raznorazna obećanja i znamo jako dobro kako se realiziraju.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo podsjeća javnost kako do sada nije bilo ni jednih izbora (tamo negdje od početka ovoga stoljeća) na kojemu vladajuća hrvatska struktura nije obećala kanal na hrvatskome jeziku! Pomislili smo kako barem na ovim izborima nećemo čuti to obećanje, ali grdno smo se prevarili.

Prvi u Hrvata u BiH prvi je u svemu pa i u davanju olakih obećanja. Obećavao je i na proteklim izborima (što je bio i dio programa HDZ-a BiH) borbu protiv korupcije i kriminala, koji su od tada još više ojačali, očvrsnuli pa im ništa ne može ni pljuska međunarodne zajednice. Obećavao je Stožernik još puno toga, kako i sada obećava: donošenje izmjena Izbornoga zakona, plan b), plan c), d) itd. Sada obećava kako će štititi „interese BiH kao naše domovine, ali i jednako tako i hrvatskog naroda kao jednakopravnog i konstitutivnog“.

Pitamo se: kako do sada nisu zaštićeni i koliko će još Neretve proteći dok se zaštite i koji su to interesi i od koga će nas zaštititi. Deklarativno zalaganje za nešto ne može donijeti nikakve rezultate, to je svima poznato. Odavno se vladajući služe ovim konstrukcijama kako bi hrvatskome narodu pokazali da se oni jedini bore za njegove interese. A bore se ite kako, ali za sebe i svoje interese, dok je svijet prestrašen, prepušten sebi i svome jadu, iseljavanju u tuđinu kako bi pobjegao od jada i bijede u koje su ga uvalile ovakve politike. Padoše u vodu i plan b), c) d) osim ako to nije plan vraćanja u zagrljaj onih od kojih smo se jedva otrgnuli!

„Mnogi su željeli potaknuti najmalobrojniji narod na odlazak, a djelomično su i uspjeli. Međutim, ono što nisu računali je da će predstavnici druga dva naroda odlaziti još i više”, reče naš član Predsjedništva BiH ni ne trepnuvši. Zbog koga i radi čega narod iseljava iz BiH ako ne zbog korumpirane i njeprincipijelne politike vladajućih struktura? Odakle podatak da predstavnici druga dva naroda odlaze još i više? Ostaju prazna naša sela, a i iz gradova odlaze cijele obitelji bježeći od „silnoga blagostanja“ u koje ih je uvalila ova vlast jer se boje kako će ih bogatstvo zarobiti pa onda neće znati što će od tolikoga novca! Jer, znaju oni, ne može se služiti dvojici gospodara: Bogu i novcu! A našim bogatunima bog je novac!

Naš predsjednik izjavi kako je „naš strateški interes Aluminij“. Vjerujemo kako nije otkrio toplu vodu, ali ono što su vladajući uradili od ovoga industrijskoga giganta ne ide nikome na dušu nego njima. Aluminij je pred kolapsom, a sigurno ga tamo nije doveo nitko drugi osim onih koji njime upravljaju. A mi znamo tko su oni.

Kao rezime ovoga osvrta, mi iz Koalicije sumnjamo, poznajući iskusne novinare koji su razgovarali sa svojim gostom, kako je ovo namješteni intervju, dobro smišljen i sračunat od HDZ-ovih PR-ovaca, jer kako drukčije protumačiti da njihovu gostu nije postavljeno ni jedno „škakljivo“ provokativno pitanje, kako oni inače čine (o korupciji i kriminalu, o braniteljskoj populaciji, o nerealiziranim projektima – autocesta, brze ceste, sveučilišna politika, socijalna problematika...) već su pomno birana pitanja na koje se daju odgovori kakve svijet želi čuti.

Čak i kada je u pitanju rad Vlade F BiH u kojoj HDZ BiH od 17 ruku ima njih šest, za svoj (ne)rad nisu krivi samo ministri jer oni u djelo provode ono što im se s vrha naredi. Kriva je loša i pogubna politika za koju držimo kako se još dugo neće provoditi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Najava Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo