Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 15:09 |

Otvaranje obnovljenog Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Obnovljeni Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar svečano će se otvoriti sutra, 13. rujna, na istoj adresi na kojoj uspješno djeluje još od 1999. godine (Ulica Ante Starčevića 78).

Centar, u kojem svakodnevno terapiju koristi oko 150 pacijenata, a ima registriranih 1000 ovisnika, bavi se prevencijom i liječenjem ovisnika o drogama, i to primarno heroinskih ovisnika.

S pacijentima intenzivno od ponedjeljka do subote vrijedno radi šest liječnika, šest medicinskih sestara/tehničara, jedna socijalna radnica i jedna administrativna radnica.

Prostorije centra su dugo godina bile derutne, energetski neučinkovite, neprilagođene radu s invalidima i nisu zadovoljavale sigurnosne standarde.

Zahvaljujući financijskoj podršci Vlade HNŽ-a, Grada Mostara, UNDP-a, te više donatora, kao i vlastitim sredstvima, Centar je prikupio svu potrebnu pomoć i realizirao cjelovitu obnovu prostorija.

Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar sutra će s početkom u 14.30 sati svečano otvoriti predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr.sc. Nevenko Herceg i gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić.

Osim njih, prisutnim će se obratiti i ravnatelj Centra dr. Siniša Skočibušić, kao i predstavnik UNDP-a, rukovoditelj Klastera za socijalnu inkluziju Armin Sirćo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu