Kultura     | 12.09.2018. 15:29 |

Media centar tuzlanskog univerziteta i TFF dogovorili saradnju (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 12. septembra (FENA) - U Rektoratu Univerziteta u Tuzli danas je potpisan sporazum između Media centra tuzlanskog univerziteta i Tuzla Film Festivala (TFF), s ciljem uspostavljanja saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i struke, koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja.

Sporazum Media centra i Tuzla Film Festivala podrazumijeva saradnju koja se odnosi na poslove zajedničkog organiziranja, nastupa, konferencija, te izdavanje publikacija u oblasti kao što je kultura i komunikacija.

- Naši studenti će imati mogućnost da koriste filmski fundus, da sudjeluju na radionicama i edukaciji koje se odnose ne samo na umjetničku kritiku ili generalno kulturu, već na sve oblasti humanističkog i društvenog obrazovanja - rekao je voditelj Media centra UNTZ Enes Osmančević.

Potpisnici sporazuma ističu ovo kao priliku studentima drugih studijskih odsjeka, da počnu da se bave dokumentarnim filmom, književnom, filmskom ili pozorišnom kritikom.

- Ovo je jedna ideja koja bi mogla da ima neki kvalitetan razvoj. U pitanju je više neformalni oblik saradnje, gdje ćemo mi otvoriti sebe prema univerzitetu, univerzitet prema nama i nadam se da će ta vrsta saradnje i u budućnosti imati prosperitet - izjavio je direktor Tuzla Film Festivala Boris Balta.

Želja organizatora je otvoriti univerzitet prema javnosti, te sudjelovanje u svim pozitivnim aktivnostima koje se odvijaju na području Tuzle i TK, u kojima će posebnu korist u imati studenti.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2136

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1XJGNQSKuFarob5OzFVjXlxVCKknWucxl?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta