Ekonomija     | 12.09.2018. 16:50 |

Vlada HNŽ-a nastavlja sa isplatom pravosnažnih sudskih odluka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. rujna (FENA) - Nastavljajući započete aktivnosti u svezi s rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je na sjednici u srijedu donijela Odluku o isplati potraživanja pravnim i fizičkim osobama iz županijskoga Proračuna za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1.360.000 maraka.

Donošenjem današnje Odluke riješena su potraživanja za sve predmete čija je pravomoćnost utvrđena zaključno s danom 31. prosinca 2013. godine.

U raspravi je iznova istaknuto kako Vlada nastavlja rješavati problem koji se godinama akumulirao, postajući ozbiljna prijetnja financijskoj stabilnosti Županije.

U traženju najboljih rješenja, Vlada je tijekom 2016. godine započela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je, svima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Proračuna, ponudila mogućnost izvansudske nagodbe, što se pokazalo kao vrlo dobar model koji se i današnjom Odlukom nastavlja.

Inače, u 2018. godini Vlada je za ovu nakanu izdvojila više od 3 milijuna maraka, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Potres jačine 2,8 po Richteru na mostarskom području

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović sastao se u Mostaru s predsjednikom Srbije

Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!