Stranačke aktivnosti     | 12.09.2018. 17:37 |

Saopćenje za javnost SNSD-a

FENA Saopćenje

SNSD je danas u prepunom Domu kulture u Trnovu održao predizbornu tribinu na kojoj je predstavio program i kandidate za predstojeće izbore.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da je ponosna što će biti na čelu Republike Srpske.

“Ponosna sam na vas što ste istrajali da opstanete ovdje u Trnovu u delikatnim uslovima. Ponosna sam na podršku koju imam od vas”, rekla je Cvijanović.

SNSD je, kazala je, najodgovornija stranka.

“Političari kao mi rade za svoj narod. Moramo se osloboditi pritisaka iz Sarajeva prema Republici Srpskoj. Samo stabilne institucije čuvaju Republiku Srpsku. Vjerujem u Trnovo i znam da ste sposobni i zreli da prepoznate snage i ljude koji su sposobni i zreli da vode Republiku Srpsku i srpski narod putem napretka i prosperiteta. Podržite Milorada Dodika, Željku Cvijanović i SNSD”, rekla je Cvijanović.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je snaga SNSD u podršci koji ima kod naroda.

„Moja snaga se zasniva na vašoj podršci. Iza nas je 12 godina mira i dodatne stabilnosti i razvoja Republike Srpslke pod vođstvom SNSD-a. Ovaj narod je pokazao svoju zrelost iako su nam sve ove godine stranci pokušavali da ogade političare, a za razliku od svojih država u kojima su izgrađivali i jačali lidere, kancelare i predsjednike”, rekao je Dodik.

On je dodao da neće dozvoliti da se niko miješa u unutrašnja pitanja Republike Srpske.

“Mi nismo dozvolili nijednoj ambasadi da se upliće i miješa u naša unutrašnja pitanja, pa ni ambasadi i ambasadorki SAD. Apsurdno je da našeg poslanika Nikolu Špirića, koji je četiri godine bio u opoziciji i koji nije bio u prilici da donese nijednu odluku, optuži za korupciju”, rekao je Dodik.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predstavnici stranaka parlamentarne većine sastali se u Sarajevu

Čampara: Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje

Video materijal s konferencije za novinare HDZ-a BiH, SDP-a BiH i SNSD-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta