Bosna i Hercegovina     | 13.09.2018. 09:54 |

Međunarodni centar za mir organizira akciju pošumljavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) -   Tim Međunarodnog centra za mir će 29. septembar - Međunarodni dan mira, obilježiti pošumljavanjem olimpijskih planina - Bjelašnice, Igmana, Jahorine i Trebevića, kod Bijele tabije i zasadit će 35 smrča i jela.

U čast olimpijskog Sarajeva, pohod organiziranog pošumljavanja će biti nastavljen i na vrhove oko Sarajeva.

- Slavimo građansku posvećenost zaštiti i obnovi kulturno-historijske i prirodne baštine. Mapirajmo tačke mira i harmonije u prirodnom okruženju građana Sarajeva za muzej mira – kazao je predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić.

Pozvao je sugrađane da učestvuju u akciji u okviru koje je pripremljen i umjetnički program teatarske, literarne, muzičke, vizualne umjetnosti i savremenog plesa.

- Time ćemo značiti novi pristup istraživanju arheologije duše Grada i re/dizajniranju grada  i civilizacijskom odnosu prema ambijentu u kojem živimo i stvaramo – kazao je Spahić.

Najavio je da će od 21.9.2018. do 21.3.2019.godine, Bijela tabija i olimpijske planine i grad Sarajevo, Austrijska kuća i Kvadrant B, biti mjesta za vrhunske događaje koji će se valorizirati na 'Okruglom stolu vitezova umjetnosti', saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

MUPKS - U Novom Gradu pronađeno oružje i droga, uhapšen muškarac

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'