Stranačke aktivnosti     | 13.09.2018. 10:37 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Jačanje veza sa Sandžakom za nas je od vitalnog interesa. Naša tradicija, kultura, vjera, jezik i bogata historija obavezuju nasda veze jačamo i čuvamo – kazao je Konaković prilikom posjete Sandžaku.

Delegacija Naroda i Pravde predvođena predsjednikom Elmedinom Konakovićem i Elvedinom Okerićem boravila je u jednodnevnoj posjeti Sandžaku, predstavnicima političkih partija koje participiraju u radu Narodne Skupštine Srbije, vjerskim i nacionalnim institucijama te Internacionalnom univerzitetu.

Sastankom delegacije sa nosiocem liste „Matice bošnjačke“ na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće i predsjednikom Stranke pravde i pomirenja akademikom Muamerom Zukorlićem pružen je značajan doprinos unapređenju regionalne saradnje utemeljene na konceptu povezivanja EU a najavljena je uspostava novih institucionalnih veza BiH i Sandžaka.

„Razgovaramo često sa svim predstavnicima političkih partija iz Sandžaka koje participiraju u radu Narodne Skupštine Srbije, pratimo njihove aktivnosti i dajemo nesebičnu podršku. U narednom ćemo mandatu sa svih nivoa na kojima Narod i Pravda bude participirala u vlasti, na svaki način pa i ekonomski podržati razvoj ove regije i na taj način poslati poruku o njenom značaju. Mi smo jedan narod koji živi u dvije države i to nam ne smije biti prepreka za očuvanje naših zajedničkih vrijednosti.

Apelujemo još jednom na sve nadležne da naprave reviziju planova za izgradnju autoputa prema Beogradu i umjesto udovoljavanja želja Vučiću i Dodiku, udovolje željama našeg naroda i planiraju autoput njegovom prirodnom trasom kroz Sandžak i ne prave krivinu prema Višegradu ta nam na taj način ne olakšavaju promet ljudi, roba i usluga sa Novim Pazarom, Sjenicom, Tutinom, Pribojem i dr. gradovima.“ – poručio je Konaković.

Delegaciju su na IUNP primili rektor dr. Suad Bećirović i prorektor dr. Amela Lukač-Zoranić a tom prilikom je dogovorena saradnja u cilju povezivanja građana dviju zemalja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'