Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 13.09.2018. 13:14 |

Iran, Rusija i Turska žele spriječiti humanitarnu katastrofu u Idlibu

FENA Internet

ANKARA, 13. septembra (FENA) - Turska sarađuje sa Rusijom i Iranom kako bi spriječila humanitarnu katastrofu u Idlibu u Siriji, rekao je Hulusi Akar, ministar odbrane Turske.

-  Bilo kakve vojne akcije u Idlibu bi dovele do katastrofe u regionu u kojem već ima mnoštvo poteškoća. Sarađujemo sa Rusijom i Iranom kako bismo spriječili humanitarnu katastrofu – izjavio je Akar, prenosi novinska agencija TASS.

Rusija, Iran i Turska su na samitu održanom 7. septembra u Teheranu usvojili paket mjera za dalje regulisanje situacije u Siriji, obraćajući posebnu pažnju na situaciju u Idlibu.

Čelnici ovih zemalja su iskazali namjeru da nastave saradnju sve do potpune eliminacije terorizma i stabilizacije situacije u Siriji.

Putin je na završnoj konferenciji za novinare naglasio da je, u ovoj fazi, protjerivanje militanata iz Idliba njihov "ključni zadatak".

Prema podacima Ujedinjenih nacija, oko 10.000 militanata iz terorističkih organizacija Jabhat al-Nusra i Al-Qaeda se nalaze u ovom regionu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kislitsa: Humanitarna katastrofa u Ukrajini element je ruske vojne strategije

Civili u kampovima u Idlibu spaljuju odjeću da bi se ugrijali

Zima otežava život Sirijaca u neuslovnim šatorskim kampovima u Idlibu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta