Ekonomija     | 13.09.2018. 14:42 |

U oktobru 'Škola poduzetništva Općine Centar'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Udruženje „Idea“ pod pokroviteljstvom sarajevske Općine Centar i ove godine organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ od 1. do 26. oktobra.

Projekt je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa.

Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, a u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Regionalna diskusija o ulozi umjetne inteligencije u izbornim procesima

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta