Kultura     | 13.09.2018. 19:06 |

Na Viva festivalu prikazan film mladih Ljubušaka

FENA Ivan Crnjac

LJUBUŠKI, 13. rujna (FENA) - Viva film festival i ove se godine održava u 12 gradova u BiH, a jedan od njih je i Ljubuški.

Na festival je ove godine prijavljen rekordan broj filmova, a od njih 1.550 iz 110 zemalja svijeta, u službenu selekciju ušlo je 119 filmova, i to po 33 filma iz kategorija ekologija, religija i turizam, te 20 filmova mladih, koje su tijekom prethodne godine napravili mladi ljubitelji filma iz Bosne i Hercegovine, na radionicama Viva škole filma "Od ideje do realizacije dokumentarnog filma".

Jedan od tih filmova je djelo učenika iz Ljubuškog, koji se ove godine na festivalu predstavljaju s filmom "Auf wiedersehen" koji se bavi temom iseljavanja iz naše zemlje. Film je prikazan u ljubuškoj Gradskoj vijećnici, gdje se, inače, od 12. do 15. rujna održavaju festivalske projekcije filmova.

Fran Zelić, koji sudjeluje u projektu već tri godine, kazao je kako je festival dobra prilika za upoznavanje ljudi iz cijele BiH. 

- Naučio sam bolje surađivati s ljudima, upoznao ljude iz svih krajeva BiH. Ovo je jedan od rijetkih načina na koji se možemo upoznati s drugim kulturama, a učimo se o filmskoj kulturi koja postaje sve aktualnija -  ustvrdio je Zelić i dodao da bi svi srednjoškolci trebali iskušati nešto slično.

Karlo Madžar, glavni glumac filma ocijenio je kako je naučio jako puno zbog rada na filmu.

- Voditelji naše grupe bili su odlični. Pokazali su nam kako se pravi film, ne samo što se tiče glume, već i što se tiče kamere i seta, a primijetili smo i da je jako teško biti glumac. Kada na televiziji gledamo film ne primijetimo koliko je zapravo puno rada potrebno da se napravi jedan film - rekao je Madžar.

Festival je počeo u četvrtak i završava u subotu, a filmovi se prikazuju od 11 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'