Stranačke aktivnosti     | 13.09.2018. 22:03 |

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH

FENA Saopćenje

Radončić o dvoličnoj politici predsjednika SDA: Mi ne znamo ko je Bakir i za koga radi

Prepune dvorane u Busovači i Fojnici večeras su dočekale kandidate SBB-a za sve nivoe vlasti, a skupovima je prisustvovao i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Radončić je u obraćanju građanima u Busovači i Fojnici podsjetio da su se Bošnjaci previše žrtvovali, da imaju 200.000 šehida, da praktično nema porodice u kojoj neko nije ubijen ili ranjen, osim nekoliko vladajućih, da bi Bošnjaci bili u podređenom položaju.

- Naša vizija je drugačija od one koju nam nudi konkretno Bakir Izetbegović. Ne znamo ko je taj čovjek u političkom smislu. Kada ga javno čujete, on stalno priča o NATO integracijama, Evropskoj uniji, a kada ga praktično analizirate, njegovi su najbolji saveznici Iran i Teheran, Ankara i Erdoan i Muslimansko bratstvo, s kojim se slikao u Predsjedništvu BiH. Nešto se tu ne slaže. Ne možete tražiti da vas primi zapadna Evropa i biti član Muslimanskog bratstva, tajnog društva, koje je zabranjeno na planetarnom nivou - dodao je Radončić.

Kazao je i da mi ne znamo šta, za dvadesetak dana penzionisani šef naše države zaista ima u svojoj glavi.

- Ne možete 9 ili 10 puta ići u Istanbul, idite, nama to ne smeta, ali morate isto toliko puta ići u Brisel. Ne možete dozvoliti da vas niko u Londonu, Parizu, Rimu, Vašingtonu ne primi jedan na jedan kao Bošnjaka. Nije izoliran Bakir sa svojom politikom, izolirani smo mi, Bošnjaci. Moramo ove izbore da shvatimo kao historijske i kao referendum, jer mi hoćemo Evropsku uniju, NATO i SAD, a oni hoće retrogradne i radikalne režime. Za osam godina Bakirovog predsjednikovanja on se pokazao kao nedorastao čovjek u Predsjedništvu BiH. Očigledno su njegovi prioriteti bili montirani procesi i kako završiti privatizacijsku pljačku, tešku 50 milijardi KM u Federaciji BiH, koja se dogodila dok je on vladao iz sjene ili transparentno - kazao je predsjednik Radončić, praćen ovacijama okupljenih građana.

On je podsjetio da pojedinci iz Stranke demokratske akcije od izbora 1996. imaju potrebu da neistomišljenike proglašavaju izdajnicima, navodnim srpskim saradnicima, munaficima...

- Sjetite se samo kroz šta su prošli naš akademik Muhamed Filipović, Adil Zulfikarpašić, Nijaz Duraković, Sefer Halilović ili sada Nedžad Latić. Ko god nije bio dio njihove petofamilijarne halke, brutalno je ponižavan i blaćen pred narodom. To pokušavaju i sa mnom, ali ja sam nakon svega samo jači, poštovaniji i voljeniji od svog naroda i na tome vam hvala - rekao je Radončić. 

Inače, skup u kinodvorani u Busovači, na kojem su predstavljeni kandidati za kantonalni, federalni i državni nivo iz Srednjobosanskog kantona, otvorio je Zijad Prosjanović, predsjednik OO SBB-a. Osim njega, obratili su se i Nermina Hajdarević, kandidatkinja za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, nosilac liste za Skupštinu SBK Almir Švago, ugledna doktorica Faika Mujanović-Glamočanin, ujedno i nositeljica liste za Parlament FBiH, te Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH. 

Uz Radončića i ove kandidate, na skupu u Fojnici u ime Općinske organizacije obratili su se Emir Sulejmanović i kandidat za Skupštinu SBK Mujo Zulum. 

Radončić je, na kraju posjete srednjoj Bosni, u Kiseljaku popio kafu sa stotinjak građana i simpatizera.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo