Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 09:32 |

Saopćenje Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Građanski savez: Ili će biti građanska ili je neće biti

Građanski savez je 12.9.2018. godine u Ilijašu predstavio svoje kandidate za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Skupštinu Kantona Sarajevo.

Izuzetno smo ohrabreni odazivom naših sugrađana i velikim interesovanjem za kandidate i program Građanskog saveza.

Skupu su se obratili kandidati za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Nihad Čolpa, predsjednik GS i Muhamed Fazlagić, član Predsjedništva GS te Emir Suljagić, direktor Političkog savjeta GS i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Elma Karišik, predsjednica Glavnog odbora GS, Ozren Blagovčanin, generalni sekretar GS i Adem Efendić, član Predsjedništva GS koji su također kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Posebnu pažnju je privuklo obraćanje našeg uvaženog akademika književnika Abdulaha Sidrana, koji je govorio o razlozima zbog kojih se pridružio GS-u i dao podršku hrabrim i odlučnim političarima Emiru i Reufu. Sidran je također jedan od kandidata za Skupštinu Kantona Sarajevo ispred Građanskog saveza.

Bila je ovo prilika da se podsjetimo još jednom koliko je važno da svaki građanin ove zemlje sa pravom glasa izađe na izbore i glasa za Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i zajedničke liste DF-GS na državnom i federalnom nivou, i GS na kantonalnom nivou, odnosno da glasa za građansku i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.

Ovo su do sada najvažniji izbori u BiH koji će pokazati odlučnost njenih građana da se još jednom izbore za opstanak BiH. Učesnici su saglasni da BiH moraju voditi ljudi koji neće izdati BiH i koji je vide kao građansku i jedinstvenu u kojoj svaki njen građanin ima jednaka prava i mogućnosti, koji će se odlučno suprotstaviti kriminalu i korupciji, koji će ovu državu ekonomski osnažiti, a ne opljačkati i koji će se suprotstaviti svim nasrtajima na njen suverenitet i teritorijalni integritet. Ovim putem pozivamo građane BiH da izađu na izbore, iskoriste svoje demokratsko pravo i preuzmu odgovornost za sudbinu ove zemlje i njenih građana, posebno mladih koji sve više napuštaju našu državu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo