Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 10:10 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Zatražiti ćemo od nadležnih institucija provođenje detaljne istrage o svim 'korekcijama' prostornih planova u Kantonu Sarajevo, koje su naredili općinski načelnici i gradonačelnici u posljednjih 10 godina kroz zloupotrebu ovlaštenja i 'pravnih praznina' u ranijim zakonskim rješenjima koja su uređivala ovu oblast.

Povećanje spratnosti objekata, proširenje zgrada, nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, prevare u broju stambenih jedinica, manipulacije sa parkingom, terminologijom takozvanih stambeno-poslovnih objekata i kongresnih centara - sve su to teme koje vezujemo za ono što danas možemo otvoreno nazvati 'građevinskom mafijom'. Ona posebno cvijeta u općinama koje su imale 'slobodnog prostora' za novogradnju, uz sve zelene površine koje su dobile novu namjenu uz par potpisa ključnih donosilaca odluka.

Niko nije vodio računa o potrebi novih škola, ambulanti i drugih objekata društve infrastrukture. Istovremeno, građanima se zamazuju oči, pa su se za izmjene regulacionih planova obećavala naknadna ulaganja u zajednicu - samo da takve odluke prođu javne rasprave. Građani su prevareni, a revizije nema.

Mi u GS-u ćemo tražiti da revizije bude i da se utvrdi ko je sve pravio ustupke građevinskoj mafiji, pa makar takva informacija - umjesto u optužnicama Tužilaštva završila samo na stubovima srama posljednje decenije haosa novogradnje u Kanotnu Sarajevo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo