Kultura     | 14.09.2018. 10:47 |

Drugi dan 4. Viva film festivala - Visoko postaje novi festivalski centar

FENA Saopćenje

VISOKO, 14. septembra (FENA) - Drugi dan Viva film festivala, međunarodnog festivala ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog filma, učesnici su posjetil Kakanj i Visoko.

U saopćenju za javnost Festivala navodi se da je u Kaknju, kao i prethodnih godina, domaćin bila Cementara "Kakanj", društveno-odgovorna fabrika koja je dokaz da priroda i industrija mogu da opstaju u sinergiji.

Prije obilaska cementare i zanimljive prezentacije procesa proizvodnje cementa, upriličen je okrugli sto o industriji i zaštiti okoliša, gdje su učesnici diskutovali o dobrim i lošim praksama iz svih zemalja u kontekstu ekologije i industrije.

Ekipa Viva festivala posjetila je i Visoko, gdje je obišla Arheološki park "Bosanska piramida Sunca", a domaćin im je bio Semir Osmanagić.

Nakon obilaska tunela Ravne i svih znamenitosti u tom kompleksu, u novootvorenom multimedijalnom centru upriličena je promocija filmova iz ovogodišnje selekcije Viva film festivala.

Svi autori su imali priliku da se lično predstave publici i da kažu nešto više o idejama njihovih filmova i porukama koje nose.

Ove godine Viva film festival jedan dan gostuje u Visokom, ali zbog obima interesovanja i posjećenosti od sljedeće godine taj će grad biti novi punopravni festivalski centar, istakli su organizatori. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren 7. Viva film festival, danas projekcija u kategoriji ekološki film

Grand Prix Viva film festival dobio Andrea Russella za film “Naše korijenje”

'Viva Film Festival' otvoren filmom 'Saraj'vo'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'