Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 10:37 |

Priopćenje za javnost Hrvatske republikanske stranke

FENA Saopćenje

Ovih dana po općinama i gradovima ZHŽ-a, nakon gotovo dva prospavana mandata, sjetiše se pred izbore škola i djece pa redom ugrađuju kojekakva E-pomagala. Kad nema izbora, škole se sjećaju isključivo kada treba uposliti nekompetentnu rodbinu ili podobne poslušnike.

Prije nekoliko dana CCI je objavio izvješće o radu Skupštine i Vlade ZHŽ, u kojem se vidi sav jad i bijeda nerada naših zastupnika. Jedna stranka ima većinu i u Skupštini i čini Vladu, a financijski pokazatelji i rezultati rada katastrofalni. Zar nije porazan podatak da Skupština ZHŽ u 4 godine odradila samo 5,5 radnih dana, a Vlada 12. Skup nerad na dobro plaćenim pozicijama. Na desetine milijuna KM poreznih obveznika koje su otišle za nerad. Zašto, umjesto financiranja nerada, tijekom ove 4 godine premijer Zdenko Ćosić nije financirao školstvo koje „izdašno“ daruje ovih dana?

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je u više navrata pisala projekte uvođenja jedinstvenih pedagoških standarda u školstvo, uvođenje jedinstvenog  i stručno napisanog nastavnog programa na minimalni period od 5 godina (kako bi se spriječilo definiranje istog od strane nakladnika), donošenja normativa o težini đačke torbe, itd. Iste smo prezentirali na GV Širokog Brijega i slali na adresu Vlade ZHŽ i svaki redom je odbijen.

Također, kod nadležnih institucija i ministarstava tražili smo izvješća o stanju maloljetničke delikvencije, ispitivanja na korištenje opojnih sredstava, drastične kazne za trgovine koje maloljetnicima prodaju cigarete i alkohol, kao i donošenje zakona s kojim bi se zabranilo otvaranje poslovnica kladionica u udaljenosti od 500m od školskih ustanova. Umjesto ikakve reakcije, dobili smo izvješća o hodajućim stativama, kršenje zakona o prostornom uređenju od strane same Vlade, itd.

Gospodine Ćosiću, nismo slijepi pored zdravih očiju. U ova nepuna dva mandata jednu brigu koju ste imali je ona za zbrinjavanje rodbine, kumova i stranačkih istomišljenika. Dosta nam je vaših pogodovanja i postavljanja podobnika na funkcije o kojima ništa ne znaju pa rade samo ono što im jednako takav premijer omogućava: rad za stranku o kojoj ovise i koju brane iznad svega.

Stranka iznad socijalno ugrožene djece, iznad građana kojima ste uništili tvornice, iznad potreba školstva, zdravstva, obrtništva… Zato smo jedna od županija u vrhu po iseljavanju. Nema mlađih osoba koje nemaju nekoga ili su same na tom putu traženja posla i života negdje van ŽZH. Za to vi koji vladate preko 25 godina ovom županijom morate snositi odgovornost.

Ukazivanjem na greške u sustavu HRS „ne dijeli narod“, kako to ovih dana tvrde iz „stožerne“ stranke, nego želimo postići njegovu korekciju do potpune smjene koruptivnih, seksističkih, kriminalno patogenih i sl. odnosa uzrokovanih političkom okupacijom stručnih mjesta. Kako dosada nismo, nećemo ni odsada štedjeti nerad, devastaciju, nebrigu, nasilništvo, degradaciju morala, radne etike, odgovornosti.

Informatizacija školstva je jako bitna stvar i o njoj se ne bi trebalo propagandistički pričati od izbora do izbora, jer ste na pozicije postavili stranačke poslušnike koji o tome nemaju pojma, niti su po tome pitanju pokušali bilo što na tom planu uraditi u zadnjih 8 godina.

Uvodite „E-mobilijar“, koliko ste uložili u polaganje optičke infrastrukture kako se ne bi događalo da pri omanjoj kiši nestane telefonskog signala i interneta u školama u Ljubuškom, Širokom i drugim mjestima? Koliko ste uložili u uređivanje parkova i mjesta za igru djece? Šta bi sa uplatom doprinosa djelatnika škola?

Puno pitanja na koja niti najsuvremenija E-oprema ne bi znala naći odgovor. I pitamo se zašto umjesto E-škola imamo E-migracije cijelih obitelji.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom