Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 11:18 |

Najmlađi Donjovakufljani dobili za Dan općine moderno igralište

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 14. septembra (FENA) - Igralište “Aktiv park” otvoreno je u krugu sportske dvorane u Donjem Vakufu, u okviru programa obilježavanja 14. septembra, Dana općine.

-Drago mi je da smo za najveći praznik grada poklonili našim najmlađim sugrađanima mjesto gdje će se igrati, učiti o korisnim stvarima i sklapati nova prijateljstva - kazao je načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić.

Dodaje kako je izgradnja igrališta koštala 70.000 KM, te da je veći dio novca za kupovinu moderne opreme obezbijedila općina Šezadeler iz Republike Turske, s kojim Donji Vakuf njeguje bratske odnose.

-Općina Donji Vakuf je u implementaciju ovog značajnog projekta, u segmentu izvođenja građevinskih radova, uložila oko 20.000 KM - naglasio je.

On je zahvalio načelniku spomenute turske općine Omeru Faruku Čeliku, koji je prisustvovao svečanosti otvaranja igrališta, uz želju da se uspješna saradnja dvaju gradova nastavi i ubuduće.

Nagasio je, također, da je općina Šezadeler pomogla izgradnju Gradske sportske dvorane u Donjem Vakufu, koja je otvorena prije dvije godine. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Ilidža

Novalić: Kroz Doboj Istok prolaze važne putne komunikacije, u planu izgradnja polubrze ceste (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta