Sport     | 14.09.2018. 11:58 |

Odović: Radili smo na poboljšanju fizičke spreme, idemo na pobjedu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Fudbaleri Željezničara u nedjelju na stadionu "Grbavica" dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine, u okviru devetog kola Premijer lige BiH. 

Trener "plavih" Miliomir Odovoć na današnjoj konferenciji za medije je naglasio da je ekipa iskoristila reprezentativnu pauzu da poboljša fizičku spremu igrača.

- Nadam se da ćemo u nastavak sezone ući u potpunosti spremni, posebno jer nas očekuje ciklus igranja utakmica po teškom rasporedu. Radili smo na poboljšanju fizičke spreme i nadam se da smo uspjeli u tome. Naravno, važno je da ne zanemarimo i druge aspekte igre kao što je kvalitetan posjed lopte - rekao je Odović. 

Dodao je da Željezničar uvijek ide na pobjedu, posebno na domaćem terenu, te da je veoma bitno da se individualne karakteristike igrača podrede timu. 

Prvotimac Željezničara Anel Šabanadžović je naglasio da ekipa želi odigrati dobar meč u čast preminulog navijača Željezničara Ake Čerkeza.

- Imamo dodatni motiv za ovaj meč, a to je da odigramo u čast navijača Željezničara koji je poginuo, Ake Čerkeza. Nadam se da ćemo pred punim stadionom ostvariti pobjedu protiv jake ekipe Radnika - izjavio je Šabanadžović. 

Utakmica između Željezničara i Radnika će biti odigrana u nedjelju, 16. septembra u 19.30 sati na stadionu "Grbavica".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo