Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 11:49 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

„Ovo društvo mora doživjeti moralnu obnovu političke scene. U politiku moraju ući etika, moral, hrabrost, poštenje i stručnost i odgovornost. Treći dokument koji najavljujemo je uredba koja regulira javne nabavke u kojima se krade najviše. Nadzor nad javnim nabavkama vršit će opozicija, akademska zajednica, vijeće mladih, nevladin sektor i civilni sektor.“- najavio je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Sinoć se u prepunoj sali Kulturno sportskog centra Ilijaš, održao predizborni skup Naroda i Pravde.

Konaković je govorio o funkcijama lokalnih stranačkih moćnika, naglašavajući još jednom da trebamo dati priliku mladima, te da stranka ne smije biti ispred naroda.

U svom govoru osvrnuo se i na kandidaturu Arijane Memić, jasno poručujući - "Arijana Memić će biti GLAS, glas svih onih obespravljenih i od onih koje ovaj sistem ponižava do svih onih koji su na birou".

Konaković je stavio akcenat na platformu programa za mlade, te još jednom jasno poručio da je vrijeme za promjene.

Prisutnim se u ime domaćina obratila Vernesa Bešlija, kandidat za Skupštinu kantona Sarajevo, broj 11. Podsjetila je da je Narod i Pravda posljednja šansa za spas naše domovine i njenih građana.

Haris Bašić, bivši ambasador Kraljevne Danske, još jednom je stavio akcenat na uređenje naše države. Bašić je pozvao građane na borbu, na odgovornost.

"Nemate razloga za strah, ali imate razloga da se borite. Borite se za sebe i za svoju zemlju, za svoju djecu!" - jedna je od poruka prenesenih sinoć na predizbornom skupu Naroda i Pravde u Ilijašu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana