Stranačke aktivnosti     | 14.09.2018. 12:19 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Kandidat Naše stranke za Predsjedništvo BiH, Boriša Falatar, govorio je jučer za medije u Bihaću o sastanku koji je nedavno imao sa ambasadorima zemalja EU.

“U razgovoru sa stranim partnerima jasno poručujem da je međunarodna zajednica zaboravila svoju ulogu i odgovornost preuzetu u Dejtonu. Nama ne trebaju patroni, ali nam trebaju partneri. Nesposobni i korumpirani lideri su paravan kojim Evropska Unija izbjegava preuzeti odgovornost i postaviti viziju sa jasnim rokovima za naš pristup”, istakao je Falatar.

Iznio je dodatno uvjerenje da je decenijski zastoj u integracijama poraz kako domaće politike, tako i međunarodne zajednice na čelu sa OHR-om.

“Niko od mojih protukandidata nema ni znanja ni hrabrosti da radi na preokretu ovakve pogubne politike, da pokaže da BiH može bit kompetentan partner, i da možemo zajedno biti tamo gdje nam je mjesto. U Evropi”, zaključio je.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu