Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.09.2018. 13:54 |

Erdogan: Turska ekonomija na meti 'gnusnog napada'

FENA Internet

ISTANBUL, 14. septembra (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak je kazao da se ekonomija njegove zemlje nalazi na meti "gnusnih napada" nakon niza izjava iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Suočili smo se s gnusnim napadom, koji cilja tursku ekonomiju, nakon serije negativnih izjava iz SAD-a o našoj zemlji, koje su iskorištene kao izgovor - rekao je Erdogan u obraćanju funkcionerima svoje AK partije u Ankari, prenosi Reuters.

Govoreći od odluci centralne banke da poveća referentnu kamatnu stopu za 6,25 procentnih poena na 24 posto, istaknuo je da će Turska "vidjeti rezultat nezavisnosti centralne banke" i da, kada je riječ o kamatama, njegovo strpljenje ima granice.

Poručio je da privatni sektor ne smije da "digne ruke" od proizvodnje i investicija ali i pozvao građane da svoje devizne štedne uloge konvertuju u lire i da vjeruju u nacionalnu valutu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'